Οι εξαιρετικής ποιότητας ντόπιες πρώτες ύλες εξασφαλίζουν πως ο ουρανίσκος σας θα γνωρίσει μεγάλες στιγμές απόλαυσης.
Οι εξαιρετικής ποιότητας ντόπιες πρώτες ύλες εξασφαλίζουν πως ο ουρανίσκος σας θα γνωρίσει μεγάλες στιγμές απόλαυσης.
Στην Καρδίτσα και στην ευρύτερη περιοχή είναι σίγουρο ότι θα απολαύσετε καλό και νόστιμο φαγητό. Παραδοσιακές συνταγές, πίτες με ντόπια φρέσκα υλικά, πεντανόστιμα καλομαγειρεμένα κρεατικά αλλά και πιο εξειδικευμένες γεύσεις συνθέτουν τον γαστρονομικό χάρτη της πόλης.
Μεζεδοπωλεία και ταβέρνες βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της πόλης σε πλατείες και στους γύρω πεζόδρομους. Δοκιμάστε κλέφτικο, στιφάδο, πρασοσέλινο, κεμπάπ, λουκάνικο αλλά και φρέσκο ψάρι και θαλασσινά μεζεδάκια αλλά αναζητήστε και πιάτα της παραδοσιακής καραγκούνικης κουζίνας. Ανάμεσα στις επιλογές που προσφέρει η πόλη, εμείς διαλέξαμε και σας προτείνουμε έξι αγαπημένα καρδιτσιώτικα στέκια με νόστιμο και ποιοτικό φαγητό.
Ένα μαγαζί που θα σας ανοίξει τις πόρτες του τόσο εγκάρδια και φιλόξενα, που θα νομίζετε πως βρίσκεστε στο σπίτι κάποιου φίλου ή συγγενή, που σας κάνει το τραπέζι. Στρωμένα σπιτικά τραπεζομάντηλα, ξύλινα έπιπλα και προσεγμένα σερβίτσια λειτουργούν άψογα στο όλο σκηνικό δείχνοντας την αγάπη και το μεράκι των ιδιοκτητών του.
Πρόκειται για το Απόμερο, ένα μαγαζί, που κάθε φορά βάζει ψηλά τον πήχη και καταφέρνει να ξεπερνάει τις προσδοκίες κερδίζοντας επάξια την αγάπη όχι μόνο των ντόπιων αλλά και των επισκεπτών.
Οι γεύσεις είναι πιο εξειδικευμένες, με gourmet πινελιές, ιδιαίτερες και γευστικότατες, φτιαγμένες με αγάπη και μεράκι από εξαιρετικές πρώτες ύλες. Δοκιμάστε, μεταξύ άλλων, πιο παραδοσιακά πιάτα, όπως τους πεντανόστιμους λαχανοντολμάδες αλλά και πιο εξεζητημένους συνδυασμούς, όπως την τάρτα με κρέμα τραχανά και προσούτο.
Στα ατού και η μεγάλη και ενημερωμένη κάβα με κρασιά από ελληνικούς αμπελώνες. Το προσεγμένο φαγητό, σε συνδυασμό με το περιβάλλον και την εξαιρετική εξυπηρέτηση θα σας προσφέρουν μια κορυφαία γευστική εμπειρία. Καλύτερα να κλείσετε τραπέζι από πριν.
Κίτρους επισκόπου 47, Καρδίτσα, τηλ. 24410 70793, https://www.facebook.com/profile.php?id=100063562001046
Αν αναρωτιέστε κατά πόσο μπορείτε να φάτε φρέσκο ψάρι στην καμπίσια Καρδίτσα η απάντηση λέγεται Γκέκας. Αγαπημένο σημείο των ντόπιων για τσίπουρο, φρέσκο ψάρι και θαλασσινούς μεζέδες αλλά και κάποιες επιλογές σε κρεατικά, σε έναν ήσυχο πεζόδρομο στο κέντρο της πόλης, όπου τα εκλεκτά μεζεδάκια υπόσχονται μια απολαυστική τσιπουροκατάνυξη. Εκτός από τα ψάρια και τα κρεατικά σερβίρει και χειροποίητα ορεκτικά, όπως ψαροκροκέτες, μπουρεκάκια, φάβα, σκουμπρί καπνιστό ενώ υπάρχει και ποικιλία σε σαλάτες και αλοιφές.
Θα βρείτε ποικιλία σε αποστάγματα, τσίπουρα αλλά και ελληνικά κρασιά που θα συνοδεύσουν τις νόστιμες γεύσεις. Όπως σε κάθε τσιπουράδικο που σέβεται τον εαυτό του κάθε παραγγελία τσίπουρου συνοδεύεται και από τον αντίστοιχο μεζέ, ωστόσο μπορείτε να παρεκκλίνετε και να παραγγείλετε ξεχωριστά και ό,τι επιθυμείτε.
Κολοκοτρώνη 3, Καρδίτσα, τηλ. 24410 23289, https://www.gekas-ouzeri.gr/
Σε πολύ κεντρικό σημείο της πόλης, το Στέκι της κυρα-Γιώτας υποδέχεται με ζεστασιά τους Καρδιτσιώτες από το 1991 φιλεύοντας τους νόστιμα μεζεδάκια και καλομαγειρεμένο φαγητό, συχνά υπό τους ήχους live μουσικής σε έναν όμορφα διακοσμημένο χώρο.
Εδώ θα φάτε καταπληκτική φέτα ψητή με μέλι, σπετσοφάι με ντόπιο λουκάνικο, πεντανόστιμη τηγανιά αλλά και γαριδομακαρονάδα και περιποιημένα θαλασσινά μεζεδάκια που θα συνοδέψουν το τσίπουρο σας. Σε συνδυασμό, μάλιστα και με τη φιλόξενη διάθεση και τη γρήγορη εξυπηρέτηση, η έξοδος σας στο στέκι της κυρα-Γιώτας θα αποτελέσει μια όμορφη γευστική εμπειρία, που σίγουρα θα θέλετε να επαναλάβετε.
Ιεζεκιήλ 19, Καρδίτσα, τηλ. 24410 75071, https://www.facebook.com/kuragiwta/
Το πρώτο πράγμα που θα σας κερδίσει είναι η μοναδική ευγένεια με την οποία θα σας καλωσορίσει ο κύριος Γιώργος στο Μικρό παλάτι του, το οποίο βρίσκεται σε πολύ κεντρικό σημείο της πόλης, στην πλατεία Πλαστήρα με θέα το Παυσίλυπο. Αν ο καιρός είναι καλός θα κάτσετε στα τραπεζάκια της πλατείας ενώ υπάρχει και μεγάλος εσωτερικός χώρος. Το μαγαζί είναι ανάμεσα στις πρώτες επιλογές που θα σας συστήσουν οι ντόπιοι και σίγουρα άμα το επισκεφτείτε θα καταλάβετε το γιατί.
Εδώ έχετε να επιλέξετε μέσα από μια πραγματικά τεράστια ποικιλία σε ψητά αλλά και μαγειρευτά ενώ ξακουστή είναι η πίτσα του. Σήμα κατατεθέν του το γεμιστό μπιφτέκι. Δοκιμάστε όμως και το κλέφτικο ή το γιουβέτσι με το κρέας να λιώνει στο στόμα.
Υψηλάντου 78, πλατεία Ν. Πλαστήρα, Καρδίτσα, τηλ. 24410 41258, https://www.facebook.com/profile.php?id=100054539555670
Η κρεατοφαγία στα καλύτερα της σε ένα στέκι που έχει φανατικούς θαμώνες. Και πως όχι άλλωστε, αφού γεύσεις όπως η καραμελωμένη πανσέτα, το χοιρινό κότσι, το χοιρινό ψαρονέφρι αλά κρεμ με μανιτάρια, οι εξαιρετικά ψημένες μπριζόλες και οι πιο ιδιαίτερες επιλογές, όπως rib eye και T-bone θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό κρεατοφάγο. Το μυστικό, φυσικά της επιτυχίας είναι το εξαιρετικής ποιότητας κρέας και οι προσεγμένες πρώτες ύλες, στοιχεία που το έχουν αναδείξει σε ένα από τα must στέκια της Καρδίτσας.
Βότση 2, Καρδίτσα, τηλ. 24410 26100, https://www.facebook.com/profile.php?id=100053483180166&locale=el_GR
Τι κι αν βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Καρδίτσας, ο Βογιατζής αποτελεί τον αγαπημένο προορισμό όλων των κρεατοφάγων της περιοχής. Μόλις περάσετε το κατώφλι της εισόδου σας κερδίζει το ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον, αφού το τζάκι, το ξύλο, η πέτρα και τα παραδοσιακά αντικείμενα, που διακοσμούν τους τοίχους, αποτελούν το ιδανικό σκηνικό για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε το φαγητό σας. Από κει και πέρα, τα φρέσκα, εξαιρετικής ποιότητας υλικά, τα νόστιμα και καλομαγειρεμένα πιάτα βασισμένα στις παραδοσιακές συνταγές, θα ικανοποιήσουν τον ουρανίσκο σας και θα σας συνεπάρουν σε ένα γευστικό ταξίδι.
Κότσι χοιρινό, αρνάκι με σπανάκι, φραγκόκοτα στιφάδο, ζυγούρι σούπα με πλιγούρι όλα πεντανόστιμα και καλομαγειρεμένα. Αυτό όμως που ξεχωρίζει εδώ είναι η ανάδειξη της καραγκούνικης κουζίνας μέσα από παραδοσιακές συνταγές με σήμα κατατεθέν την πάπια καβουρμά.
Καρδιτσομαγούλα, Καρδίτσα, τηλ. 24410 25467, https://www.facebook.com/tavernavogiatzis/